Välkommen till Göteborgs Fiskhamn! Här växer den svenska fiskenäringen sida vid sida med restauranger, kaféer och butiker, bara ett stenkast från centrala Göteborg med utsikt över älven och havet.

Här vid kajen har fiskebåtarna levererat sina fångster i över 100 år och fiskauktionen som tar plats tidigt varje morgon är ett välkänt skådespel i staden. Göteborgs Fiskhamn är den största fiskmarknaden och kring detaljhandlarna längs kajen samlas både restaurangernas inköpare och entusiastiska hemmakockar. Här kan de välja bland många spännande arter av fisk och skaldjur tillgängliga varje dag, så färskt som det kan bli. Här finns också företagen och forskningen representerad, utbildningscenter och museer.

Göteborgs Fiskhamn är en plats att arbeta på, besöka men också en stadsdel att bo i. Både för finsmakaren och barnfamiljen. Hit kommer man för att arbeta men också för att fira, med sin genuina och levande atmosfär är Göteborgs Fiskhamn ett obligatoriskt stopp för turisterna, bredvid Liseberg och skärgården. Hit tar göteborgarna sina gäster på besök och visar upp en äkta göteborgsk miljö. Utbildningscentret skapar ytterligare liv i området med elever och lärare i rörelse under hela dagen. Företagsklustret skapar synergier.

Fiskhamnen återuppväcker en plats för alla göteborgare – både de som bor här eller som är på besök, som knyter an till Göteborgs stolta tradition av sjöfart, fiske och handel med omvärlden. De inbjudande uteserveringarna, butikerna och restaurangerna knyter an till promenadstråket från Göteborgsoperan på ett naturligt sätt. Göteborgs Fiskhamn är redan en självklar del av staden.

Ett grönblått stadsrum växer fram

Genom att koncentrera och effektivisera lokalerna för Fiskhamnens verksamhet frigörs attraktiva ytor i området. En park etableras på taket och knyter området till staden på andra sidan trafikleden. En ny stadsdel ges möjlighet att växa fram längs med älven med plats för såväl bostäder som verksamhetslokaler. Men också en stadsdel där fisket integreras i staden, ett gastronomiskt centrum med restauranger och fiskmarknader. Tillika en plats för museum och industrisafari. Utbildning och institutioner samt myndigheter och forskning med fokus på fiskenäringen.

Symbios – en park med attraktioner ovanpå effektiva lokaler för fiskenäringen.

Vision 2024

Modern fiskförädling för fortsatt utveckling

Vision 2024

En ny stadsdel vid älven